/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Șor, despre relația cu Plahotniuc: „Vorbim la telefon despre viață, familie, copii”

missing
28 ianuarie 2021, ora 20:50

S-au văzut ultima dată în 2019, dar periodic discută la telefon despre viață, familie și copii. Este declarația lui Ilan Șor desprea relația sa cu Vlad Plahotniuc. Despre aceasta Șor a vorbit în timpul interviului online de la „Politica Nataliei Morari”, de la tv8.

„În primul rând, Vlad Plahotniuc pentru mine este un om ca oricare altul. El este un om pe care îl respect. Sunt de părere că multe lucruri bune au fost făcute de el, au fost realizate bine, sunt bune. Sunt și multe lucruri care poate au fost realizate nu chiar bine, dar despre asta ar trebui să se expună oamenii. Nu trebuie să judecăm un om doar pentru faptul că cineva face declarații despre acest om”, a declarat Șor.

Totodată, în timpul interviului Șor a menționat că nu este instrumentul lui Plahotniuc, așa cum se vehiculează: „Eu sunt o personalitate care singur decide și are o părere asupra problemelor, eu nu sunt influențat de nimeni. Pe mine și pe Plahotniuc niciodată nu ne-au legat banii. Politica tot nu ne-a legat, pentru că avem viziuni politice diferite”.

Întrebat când s-a văzut sau a vorbit cu Plahotniuc ultima dată, acesta a declarat că s-au văzut ultima dată în 2019, dar la telefon vorbesc periodic.

„Ultima dată la telefon am discutat despre viață, familie, copii, despre ce discută oamenii. Comunicăm destul de apropiat. Nu văd în asta vreo problemă”, a a mai spus Șor.

Cât despre relațiile de afaceri intre aceștia, Șor a subliniat că cu 11 ani în urmă, una din companiile lui a cumpărat de la Vlad Plahotniuv un avion, însă a refuzat să spună cât la costat acest lucru: „Am mai cumpărat diferite active, dar acestea sunt chestii economice, care nu ar trebui să fie publice”, a conchis Șor.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat, în iunie 2017, la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate de Banca de Economii.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, după ce mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Anterior, procurorii au cerut o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, pentru contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie 2020, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Vlad Plahotniuc ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova în iunie 2019. La câteva ore după ce Plahotniuc a părăsit țara, reprezentanții PDM au publicat un comunicat de presă în care au confirmat plecarea acestuia, dar au spus că este vorba doar despre o plecare de câteva zile, pentru a-și revedea familia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram