/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Apa se termină, nu știu cât combustibil mai avem.” Două autocare cu moldoveni, blocate în Ucraina

28 ianuarie 2021, ora 15:33

Două autocare moldovenești au rămas blocate pe traseul Cuciurgan – Odesa din cauza condițiilor meteo. Potrivit TSV Prednestrovie, un autocar se îndrepta spre Rusia, iar celălalt spre regiunea transnistreană.

Directorul firmei care îi aparțin cele două autocare susține că, deocamdată, oamenii nu au primit niciun fel de ajutor.

Presa transnistreană scrie că salvatorii ucraineni se îndreaptă spre cele două autocare, însă se deplasează cu doar 3 km/h și așteaptă să se termine furtuna de zăpadă.

Unul dintre autocare efectua cursa Sankt Petersburg – Moscova – Camenca, dar a rămas blocat pe traseul spre Cuciurgan.

Aceștia au pornit la drum marți, iar miercuri seara, în jurul orei 17:00, au ajuns în regiunea Odesa, unde se află până în prezent.  Una dintre pasagere a înregistrat un mesaj prin care cere ajutor.

„Apa se termină, nu știu cât combustibil mai avem, pentru că șoferul încălzește autobuzul. Este autocarul nostru spre Moscova și mai este unul mare la vreo 300 de metri. Vă rog, sunați pe cineva, faceți ceva, sunați președintele, la urma urmei. Cât mai putem să stăm aici? Sunt 24 de ore deja. Sunt oameni bolnavi, care nu mai rezistă. Sunați-l pe Zelenski, faceți ceva!”

„Pe traseul de la Cuciurgan spre Odessa, două dintre autobuzele noastre s-au blocat, unul mergea în Rusia, celălalt în Transnistria. Autobuzele au aproximativ 50 de pasageri. În timp ce se încălzesc cu ceai de la șoferi. Nu există încă ajutor”, a declarat directorul companiei de transport.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram