/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: "Urmează o nouă etapă"

Dodon o laudă pe Gavriliță, dar încă nu știe dacă PSRM o va vota pentru funcția de prim-ministră

missing
29 ianuarie 2021, ora 10:40

Igor Dodon spune că o cunoaște foarte bine pe Natalia Gavriliță și o consideră o adevărată profesionistă, dar acest lucru nu este de ajuns pentru ca un Guvern în frunte cu ea să fie votat de PSRM. Despre aceasta politicianul a declarat în cadrul rubricii sale online „Igor Dodon, președintele răspunde”.

„O cunosc sau nu pe doamna Gavriliță? Catrinescu era numele ei. Evident că o cunosc foarte bine. În anul 2007 am promovat-o în funcția de șef de direcție/departament în cadrul Ministerului Economiei. Am avut o conlucrare foarte bună. Dincolo de preferințele politice, consider că doamna Gavriliță este o profesionistă. De altfel nici nu avea să o iau în echipă în 2007”, a menționat Dodon.

„Din nou, dacă lăsăm preferințele politice la o parte, eu consider că doamna Natalia este o persoană profesionistă. Cel puțin la acea etapă la care am colaborat împreună. Va fi aceasta o premiză pentru a vota Guvernul care va fi propus de doamna premier desemnat? Eu consider că atunci când votezi un Guvern, nu votezi doar din considerente profesioniste, pentru că prim-ministrul este și o persoană politică. În zilele următoare va avea loc consiliul PSRM unde noi vom discuta despre această situație și vom lua o decizie.”, a conchis acesta.

Amintim că, pe 27 ianuarie, președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a țării.

„Am luat decizia astăzi să candidez drept candidată la funcția de prim-ministră pe Natalia Gavriliță, un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. I-am dat doamnei Gavriliță sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție. În continuare consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în următorul Parlament în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri anticipate”, a spus Maia Sandu.

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram