/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Campionii au fost premiați: Victor Sterpu și Anastasia Nichita sunt cei mai buni sportivi ai țării

29 ianuarie 2021, ora 23:41

Cei mai buni sportivi ai țării au fost premiați, astăzi, de către Comitetul Olimpic. În categoria sportivul anului, s-a impus Victor Sterpu – campion european la judo. Iar cea mai bună sportivă a fost desemnată Anastasia Nichita  campioana de la Cupa Mondială la lupte libere.

La exact 30 de ani de existență, Comitetul Olimpic a premiat foștii mari campioni ai Republicii Moldova, antrenorii care cresc noile generații, dar și persoanele care contribuie nemijlocit la dezvoltarea sportului de la noi din țară. Momentul culminant a fost, însă, decernarea celor mai buni sportivi ai anului 2020. Astfel, la categoria masculină, cel mai bun a fost desemnat Victor Sterpu.

VICTOR STERPU, CAMPION EUROPEAN, JUDO: „Vreau să mulțumesc, în primul rând, Federației mele, pentru că mă susține în orice situație. Dar și antrenorului, care este zi de zi alături de noi și mă învață de bine. Sper ca anul care vine să fie cu rezultate și mai bune”.

La categoria feminină, cum era ușor de anticipat, s-a impus Anastasia Nichita – campioana europeană și deținătoarea Cupei Mondiale, la lupte libere.

ANASTASIA NICHITA, DEȚINĂTOAREA CUPEI MONDIALE: „Aș vrea să vă felicit cu frumoasa sărbătoare de împlinire a 30 de ani de la fondarea Comitetului Național Olimpic și Sportiv, pentru apreciere și susținere. Sper ca de la Olimpiada de la Tokyo să venim cu cât mai multe medalii”.

S-a ales cu o mențiune specială și medaliatul cu bronz de la Campionatul European de judo, Denis Vieru.

DENIS VIERU, MEDALIAT CU BRONZ LA EUROPENE: „Prefer să vorbim mai mult după rezultatul ce va urma. Succes tuturor sportivilor și rezultate cât mai frumoase la jocurile olimpice. Sănătate”.

Au fost premiați și cei mai buni antrenori ai anului trecut, printre care Tudor Cârlan – dascălul Anastasiei Nichita, dar și Valeriu Duminică – cel care îl pregătește pe Victor Sterpu. De acum, pentru sportivii noștri urmează o perioadă grea de pregătire, înainte de Jocurile Olimpice. Cel mai așteptat eveniment sportiv se va desfășura la Tokyo, în perioada dintre 23 iulie și 8 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram