/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

S-a stins din viață Pantelei Sandulache, deputat în primul Parlament al R. Moldova

missing
30 ianuarie 2021, ora 14:58

S-a stins din viață Pantelei Sandulache, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de profesorul Romeo Țurcan.

„S-a stins din viață omul cu cele mai alese și notorii calificative, Pantelei Sandulache. Un mare luptător cu verticalitate pentru indepenedența țării, parlamentar în primul Parlament al Moldovei independente. Un istoric, scriitor, care a documentat adoptarea, distrugerea prin ardere și restabilirea Declarației de Independență.

Om de stat, dar și mare sportiv, care nu numai că a suținut și a încurajat sportul și sportivii țării în calitate de Ministru al Tineretului și Sportului, dar și a fost mare amator de handbal și fotbal, care a jucat fotbal pînă la ultima rasuflare”, a scris Țurcan pe pagina sa de Facebook.

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Pantelei Sandulache, o pot face sâmbătă, 30 ianuarie, de la orele 16:00, în incinta bisericii Sfânta Teodora de la Sihla. Ulterior va fi condus pe ultimul drum duminică, 31 ianuarie, la orele 10:30. Pantelei Sandulache va fi înmormântat la cimitirul Armenesc din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram