/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Consilierul primarului Capitalei în domeniul arhitecturii și urbanism, Iurie Povar, și-a dat demisia

missing
01 februarie 2021, ora 14:26

Consilierul primarului Capitalei, Ion Ceban, în domeniul arhitecturii și urbanism, Iurie Povar, și-a dat demisia, după ce avizul Consiliului Național al Monumentelor Istorice a dat undă verde pentru construcția unui complex multifuncțional în zona Circului. Decizia a stârnit un val de critici.  

„Nu vreau să comentez. Azi dimineață am depus cerere de plecare din componența cabinetului de consilieri a primarului general și am revenit la funcția mea obișnuită. Am rămas președinte al Uniunii Arhitecților, cum am fost și până acum”, a declarat pentru TV8 Iurie Povar.

Referindu-se la decizia privind ridicarea complexului multifuncțional, acesta a spus că „din punct de vedere juridic și urbanistic, decizia luată de către Consiliu este una corectă. Dacă cineva poate să argumenteze altfel, nu rămâne altceva decât să prezinte actele necesare și dovezile necesare”.

Anterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut demisa consilierului său, Iurie Povar, în domeniul arhitecturii și urbanism, fiind nemulțumit de decizia Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Complexul de locuit, de 15 și, respectiv, 18 etaje, dar și business centrul cu 21 de niveluri urmează să fie ridicat între clădirea Circului și a bisericii Sf. Constantin și Elena din Capitală.

Avizul pozitiv pentru construcția unui edificiu în această zonă a trezit critici dure din partea mai multor activiști civici, dar și a unor deputați din opoziție.

Amintim că Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care s-a întrunit vineri în noua componență, a aprobat proiectul privind construcția de pe strada Circului. Anterior, proiectul a fost respins de două ori de componența veche a consiliului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram