Consilierul primarului Capitalei, Ion Ceban, în domeniul arhitecturii și urbanism, Iurie Povar, și-a dat demisia, după ce avizul Consiliului Național al Monumentelor Istorice a dat undă verde pentru construcția unui complex multifuncțional în zona Circului. Decizia a stârnit un val de critici.  

„Nu vreau să comentez. Azi dimineață am depus cerere de plecare din componența cabinetului de consilieri a primarului general și am revenit la funcția mea obișnuită. Am rămas președinte al Uniunii Arhitecților, cum am fost și până acum”, a declarat pentru TV8 Iurie Povar.

Referindu-se la decizia privind ridicarea complexului multifuncțional, acesta a spus că „din punct de vedere juridic și urbanistic, decizia luată de către Consiliu este una corectă. Dacă cineva poate să argumenteze altfel, nu rămâne altceva decât să prezinte actele necesare și dovezile necesare”.

Anterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut demisa consilierului său, Iurie Povar, în domeniul arhitecturii și urbanism, fiind nemulțumit de decizia Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Complexul de locuit, de 15 și, respectiv, 18 etaje, dar și business centrul cu 21 de niveluri urmează să fie ridicat între clădirea Circului și a bisericii Sf. Constantin și Elena din Capitală.

Avizul pozitiv pentru construcția unui edificiu în această zonă a trezit critici dure din partea mai multor activiști civici, dar și a unor deputați din opoziție.

Amintim că Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care s-a întrunit vineri în noua componență, a aprobat proiectul privind construcția de pe strada Circului. Anterior, proiectul a fost respins de două ori de componența veche a consiliului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!