Acordul privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost votat astăzi de către Maia Sandu și președintele CALM,Tatiana Badan. 

„Acordul va pune bazele unei colaborări de durată. Republica Moldova va deveni o țară prosperă dacă schimbarea spre bine se va face în fiecare sat. Dezvoltarea locală este cheia pentru a crește standardele de viață a cetățenilor. Așteptările față de primari din partea locuitorilor sunt mari. Oamenii vor să aibă la robinet, vor să aibă sistem de canalizare, oamenii vor să vadă dezvoltările locurilor de muncă în localități”, a declarat Maia Sandu, după semnarea acordului.

Președinta Republicii Moldova a mai menționat că „avem nevoie de mecanisme clare de alocarea a banilor pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova. Bineînțeles, avem nevoie de politicieni și oameni în funcție e răspundere care respectă legea și cetățenii. O să muncim împreună pentru ca abuzurile să înceteze, iar cei care comit abuzuri să fie sancționați. Am reiterat astăzi în cadrul discuției cu reprezentanții CALM angajamentul meu de aduce cât mai multe resurse în țară”.

„Pentru prima dată avem onoarea să putem fi aici deschiși pentru a semna un acord de colaborare. Am vorbit despre acele momente când adesea la 1 februarie, primarii au fost nevoiți să iasă în stradă și să-și ceară drepturile. Mă bucur că am reușit să discutăm despre problemele importate ale comunității autorităților locale. ne dorim multă muncă în comun, eficiență și mai puțin birocrație. Sperăm că acest acord va veni în beneficiul autorităților locale și cetățenilor. Chemăm cetățenii și angajații din autoritățile locale să fie puternici”, a menționat Tatiana Badan.

Documentul a fost semnat de Ziua Autonomiei Locale, care este marcată în fiecare an pe data de 1 februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!