/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Bărbatul atacat de tigru a suportat deja a doua intervenție chirurgicală și este în stare gravă

missing
01 februarie 2021, ora 21:22

Angajatul Grădinii Zoologice, care ieri a fost atacat de un tigru, a suportat deja a doua intervenție chirurgicală și se află în comă. Medicii spun că animalul l-a mușcat puternic de gât și i-a afectat chiar și o parte din plămânul drept, iar cu ghearele i-au sfâșiat genunchiul, care a fost operat astăzi. În schimb, responsabilii de securitate de la zoo continuă să afirme că nimic grav nu s-a întâmplat și nu ne-au putut spune, dacă au luat careva măsuri, pentru a spori securitatea angajaților de acolo. Totuși, TV8 a reușit să discute cu polițistul, care a văzut, ieri, scena tragică cu ochii proprii și, practic, l-a salvat pe bărbat din ghearele tigrului.

Medicii susțin că tigrul l-a mușcat de gât pe bărbatul în vârstă de 58 de ani, astfel că i-a rănit laringele, esofagul, dar și o parte din plămânul drept, așa că, ieri, acesta a fost operat de urgență. Totuși, astăzi a mai fost nevoie de o intervenție chirurgicală, fiind grav afectate și articulațiile genunchiului stâng ale bărbatului.

DORINA ARSENE, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, SPITALUL DE MEDICINĂ URGENTĂ:A fost internat în secția terapie intensivă, unde se află și astăzi, în stare gravă, dar stabilă. – A fost indus în comă medicamentoasă? – Da, dar asta e un protocol normal. Astăzi deja așteptăm să-și revină pentru a vedea care e starea lui de sănătate.”

În schimb, responsabilii de securitate de la menajerie continuă să afirme că nimic grav nu s-a întâmplat.

ION BARCARI, ȘEFUL SERVICIULUI SECURITATE, GRĂDINA ZOOLOGICĂ:Am văzut starea omului, ea nu era așa de gravă. Avea o zgârietură la mână, o mușcătură, eu la gât nu m-am uitat.”

Acesta ne-a povestit că, cel mai probabil, bărbatul ar fi intrat în voliera tigrului fără să închidă bine poarta, care îl despărțea de animal, astfel că tigrul ar fi ieșit cu ușurință de acolo. În doar câteva minute, la fața locului a intervenit poliția.

GRIGORE COTOVICI, AGENT-ȘEF AL PATRULELOR DE REACȚIONARE OPERATIVĂ:Am văzut tigrul care îl ținea la sol pe un cetățean. Am efectuat o împușcătură din arma din dotare, cu scopul de a-l sustrage de la persoană.”

Polițistul ne-a spus că împușcătura l-a speriat pe animal, așa că ceilalți angajați au reușit să-i sustragă atenția, în timp ce bărbatul atacat a fost scos afară.

GRIGORE COTOVICI, AGENT-ȘEF AL PATRULELOR DE REACȚIONARE OPERATIVĂ:Bărbatul era jos fără cunoștință, s-au apropiat ceilalți lucrători ai menajeriei, l-au ademenit pe animal cu mâncare și a fost închis într-o încăpere de iarnă.”

ION BARCARI, ȘEFUL SERVICIULUI SECURITATE, GRĂDINA ZOOLOGICĂ:Ca șef al serviciului securitate, puteți să ne spuneți dacă sunt camere în volierele animalelor? – Nu sunt. – Nici pe teritoriul Grădinii Zoologice? – Mai în vale, la alte animale. – Nu cuprinde aria unde s-a aflat angajatul? – Nu.”

Nici astăzi echipa noastră de filmare nu a avut acces pe teritoriul Grădinii Zoologice, întrucât toată administrația s-ar fi aflat la Inspectoratul de Poliție.

Am vrut să ne convingem că au fost luate careva măsuri, pentru a spori protecția angajaților, dar responsabilii nu au avut un răspuns.

ION BARCARI, ȘEFUL SERVICIULUI SECURITATE, GRĂDINA ZOOLOGICĂ: „Au fost întreprinse careva măsuri pentru a spori securitatea? – Asta a fost un caz neașteptat, în general, securitatea e întărită. La noi nu s-au mai întâmplat așa cazuri.”

Între timp, s-au autosesizat și cei de la Inspecția Muncii, care cercetează cazul.

VICTOR ȚURCAN, ȘEF DIRECȚIE, INSPECTORATUL DE STAT AL MUNCII:Accidentul în cauză, în circumstanțele în care s-a produs, posibil este un accident de muncă. O să cercetăm toate aspectele, întrucât a fost zi de duminică.”

În amiaza zilei de ieri, un angajat al Grădinii Zoologice a fost atacat de un tigru alb, în timp ce îngrijea voliera animalului. Imediat, toți vizitatorii au fost evacuați, iar poliția a inițiat o anchetă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram