/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Campionul din stradă. Albert Lupașco visează să ajungă un mare fotbalist

missing
01 februarie 2021, ora 07:06

A dormit multe nopți pe stadion, pentru că nu întotdeauna a găsit un adăpost de-asupra capului. Este vorba despre Albert Lupașco, un tânăr fotbalist de la noi din țară, rămas orfan încă de la doi ani. Multă vreme a jucat fotbal desculț și a căutat mingi prin tomberoane, pentru a nu se despărți pentru nicio clipă de marea lui pasiune. În prezent, are 20 de ani și visează să fie observat de o echipă de la noi, pentru a-și începe cât mai curând cariera profesionistă. 

ALEX MACOVEI, REPORTER, TV8: „Își uită fără vreo ezitare nereușitele, în schimb, își păstrează cu mare grijă visele. Vrea să ajungă cu orice preț la echipa inimii sale – Real Madrid. Și o spune cu o naivitate care, însă, îi sporește farmecul”.

În viața lui Albert Lupașco nu exista ceva mai important decât fotbalul. Iar scopul lui momentan este să semneze cu o echipă din Divizia Națională. După care, vrea să transforme în realitate marele lui obiectiv – transferul la Real Madrid.

ALBERT LUPAȘCO, FOTBALIST: „– Am doar un obiectiv – să ajung la echipa mea favorită. Nu mă interesează cum, dar sunt convins că munca e ceea ce contează. Indiferent de opinia oamenilor, societății, eu am un scop pe care trebuie să îl duc până la capăt”.

Albert a ajuns la un orfelinat din Strășeni, încă de pe când avea doar doi ani.

ALBERT LUPAȘCO, FOTBALIST: „– De când eram mic, părinții mei au emigrat din Uzbekistan și au venit în Republica Moldova. Mă refer la mamă, pentru că tata este de aici. Ei s-au despărțit. Apoi, statul m-a dus la Gimnaziul Internat din Strășeni. Acolo am copilărit de la doi ani”.

Tot la orfelinat, Albert a cunoscut ce este fotbalul, iar faptul că nu avea încălțăminte și echipament, l-a motivat să fie cel mai bun.

ALBERT LUPAȘCO, FOTBALIST: „– Eu mereu eram desculț. Aveam încălțăminte doar de dus la școală, dar și cu aia plecam la fotbal. Mă duceam printre gunoaie, ca să caut mingi sparte, important era să am minge”.

La 13 ani, Albert a fost înfiat de o familie din Sadaclia, raionul Basarabeasca.

ALBERT LUPAȘCO, FOTBALIST: „Am dus-o foarte greu și acolo. Dar, nu o să mă plâng, fiindcă nu vreau să mă dau în rol de victimă. Vreau doar să spun că am mult de muncit și sper să-mi duc până la capăt scopul”.

Apoi, Albert și-a încercat norocul în mai multe academii de fotbal din țară. De jumătate de an, însă, nu are echipă și, în tot acest timp, s-a antrenat pe un teren vechi, într-un parc din capitală. Acolo a dormit multe nopți, cu capul pe minge.

ALBERT LUPAȘCO, FOTBALIST: „Au fost cazuri când nu aveam unde să dorm și dormeam pe teren. Au fost așa cazuri, pentru că eu sunt fără părinți. Dormeam cu capul pe minge. Au fost momente foarte frumoase. Și nu regret că am trăit așa viață”.

În prezent, Albert are 20 de ani și visează să fie ofertat de o echipă din Divizia Națională. Spune că are nevoie de un antrenor, care să creadă în el și promite că, pentru nimic în lume, nu îl va dezamăgi.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: SERGIU CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram