Un grup criminal specializat în traficul ilicit de droguri în care figurează militari prin contract, funcționari ai Inspectoratului General de Carabineri (IGC) al MAI a fost destructurat de ofițerii SPIA, INI și IGC, în colaborare cu procurorii Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În baza materialelor și informației preliminare, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, oamenii legii au documentat activitatea membrilor grupului. Aceștia puneau în circulație substanțe narcotice de tip marijuana, hașiș, LSD și ecstasy către consumatori de droguri, inclusiv militari prin contract ai IGC.

La 25 ianuarie, subsidiar efectuării măsurilor speciale de investigații, a fost reținut în flagrant delict un bănuit, funcționar al IGC. În rezultatul percheziției corporale, au fost depistate și ridicate pachete cu masa vegetală asemănătoare cu marijuana, pastile ecstasy și telefonul mobil utilizat la săvârșirea infracțiunii.

În urma perchezițiilor de la domiciliul altui membru al grupului au fost depistate și ridicate 800 doze de LSD, 200 gr. de marijuana, 5 gr. de substanță asemănătoare cu hașiș, 1 pastilă ecstasy, cântarul și accesoriile pentru ambalarea dozelor pentru comercializare.

Valoarea estimativă a drogurilor eliminate din circuit sunt estimate la 200.000 lei. Funcționarul IGC și complicele acestuia au fost arestați pentru 20 și respectiv 30 zile.

PCCOCS a inițiat un dosar penal pe acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 la 7 ani de închisoare. În continuare, sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz și identificarea tuturor complicilor.

„În acest context, SPIA condamnă vehement implicarea funcționarilor MAI în comercializarea și consumul substanțelor narcotice și menționează că vor fi concentrate eforturile tuturor subdiviziunilor MAI în scopul eradicării viciilor sociale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!