Circulația trenurilor locale și suburbane de pasageri va fi suspendată din 12 februarie curent. Subiectul a fost dezbătut în cadrul ședinței parlamentare Comisiei Economie, Bugete și Finanțe, care s-a desfășurat astăzi.

„Noi am menționat că acestea sunt doar pierderile întreprinderii. Nimeni nu ne finanțează, sunt doar cheltuieli pentru întreprindere. Aceste trenuri sunt învechite și prezintă pericol pentru pasageri, aș spune și în acest. Acum vine ora de vară, ele încep să se aprindă și sunt un pericol pentru pasageri”, a declarat reprezentantul CFM, care a participat la ședința parlamentară.

Reprezentantul CFM, prezent la ședința parlamentară, a precizat că 70 la sută din pasageri sunt angajați ai întreprinderii.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie-octombrie 2020, numărul de pasageri transportați în transportul feroviar s-a redus cu 41,3%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!