/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

O companie aeriană, sancționată de Serviciul de Securitate ucrainean pentru că operează zboruri spre Rusia

missing
03 februarie 2021, ora 15:09

O companie aeriană ce-și are adresa juridică în Republica Moldova a fost sancționată de către Serviciul de Securitate ucrainean pentru că operează zboruri spre Federația Rusă și teritoriile din statul vecin care sunt în prezent temporar ocupate. Este vorba despre compania „JET4U SRL”.

În baza încălcărilor identificate, Serviciul de Securitate a recomandat Consiliului Național de Securitate și Apărare să aplice acestor companii următoarele sancțiuni: suspendarea obligațiilor financiare și economice, încetarea completă a tranzitului de resurse, zboruri și transport prin Ucraina, blocarea activelor.

Sancțiunile trebuie să dureze până la sfârșitul ocupației Crimeei sau până la intrarea în vigoare a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la cererea Ucrainei către Rusia pentru despăgubiri în legătură cu anexarea peninsulei.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile compania „JET4U SRL” nu a solicitat niciodată obținerea unui certificat de operator aerian și nu a avut nici o aeronavă înregistrată în registrul de stat al Republicii Moldova, dar adresa firmei este la noi în țară. Certificatul de operator a fost obținut în San Marino.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram