/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cere modificarea formulei de finanțare a școlilor

missing
03 februarie 2021, ora 12:05

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” din care fac parte și deputații Partidului Politic „Șor”au anunțat miercuri, 3 februarie, într-un briefing, că au elaborat un proiect de lege pentru modificarea Codului educației, astfel încât să fie stabilite principii clare de finanțare echitabilă a instituțiilor școlare, în special a celor mici, de la sate.

Proiectul propus de Partidul „Șor” prevede că la calcularea alocațiilor financiare ar urma să se țină cont nu de numărul de elevi, ci și de suprafața totală a școlilor. Autorii inițiativei menționează că actuala formulă de finanțare împiedică dezvoltarea școlilor rurale și încurajează procesul de depopulare a satelor.

Reghina Apostolova, deputată Partidul Șor:Noi considerăm că acest amendament trebuie să elimine o nedreptate care există de mulți ani, care afectează școlile micii și copiii de la sate și duce la continuarea depopulării satelor. Diferența de buget duce la distrugerea școlilor mici și de la sate.  Considerăm că aceste norme ale Codului educației discriminează copiii de la sate și asta influențează și calitatea studiilor”.

Majoritatea populației trăiește în mediul rural. Prin aplicarea formulei actuale de finanțare are de suferit comunitatea de la sate”, a menționat deputata Platformei parlamentare „Pentru Moldova, Elena Bacalu.

Deputații Platformei „Pentru Moldova” au anunțat că această inițiativă va fi una dintre prioritățile din actuala sesiune parlamentară și au chemat Guvernul și deputații din alte fracțiuni să-l susțină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram