/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Doar 104 unități de transport interurban s-au încadrat în categoria superioară de confort

03 februarie 2021, ora 23:15

Doar 104 unități de transport interurban s-au încadrat în categoria superioară de confort, după ce au fost testate de ANTA, scrie agenția de presă IPN. 

Deși microbuzele trebuiau să fie testate până la începutul lunii octombrie, din cauza pandemiei, acest termen a fost extins până pe 1 decembrie. Chiar și așa, nu toate unitățile de transport au fost supuse evaluării. Însă, din cele peste două mii de unități testate, doar puțin peste o sută – s-au încadrat în clasa superioară de confort.

Astfel, potrivit lui Iurie Gulca, responsabil în cadrul Agenției Naționale Transport Auto, în total, urmau să fie evaluate 2 657 de unități, dar, pe parcursul anului, au fost evaluate doar 2 074 dintre acestea, iar 18 nu au fost validate, pentru că nu corespund cerințelor tehnice.

În aceste cazuri, s-au  emis prescripții pentru înlăturarea neajunsurilor, urmând o evaluare repetată. Astfel din cele 2 056 de unități de transport validate, doar 104 corespund categoriei întâi de confort, iar altele 1 475 – au fost validate la categoria a doua. Până acum, doar 1 579 de conducători auto și-au luat certificatele de la ANTA.

Restul sunt încă la Agenție, de unde urmează a fi ridicate. Problema e că, în lipsa certificatelor de încadrare în clasa de confort, microbuzul sau autobuzul nu este admis pe linie. Dar să vedem ce cred șoferii rutelor interurbane despre acest proces.

Călătorii au, însă, păreri împărțite despre taxele ce se percep în transportul public. Cei mai mulți dintre ei cred, totuși, că prețurile sunt mari, iar condițiile lasă de dorit.

Conform datelor din Registrul operatorilor de transport rutier, în prezent sunt înregistrate 6095 de autobuze, dintre care circa 3200 asigură transportarea călătorilor pe rute interraionale și raionale. Acestea au fost informațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram