/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Aleșii poporului au revenit la muncă. Întrebați unde s-au odihnit, deputații au fost modești în declarații

missing
04 februarie 2021, ora 20:07

Gata cu vacanța! După o pauză de o lună și jumătate, aleșii poporului au revenit la muncă. Întrebați unde s-au odhinit, deputații au fost scurți și modești în declarații. Totuși, unii au recunoscut că au reușit să se bucure de o escapadă în afara țării. Cât despre agenda de lucru din această sesiune, parlamentarii s-au împărțit în păreri, unii afirmând că deja se pregătesc de alegeri anticipate.

După o vacanță lungă, care a durat aproape două luni, deputații au revenit, astăzi, în Legislativ, unde a avut loc prima ședință plenară din sesiunea de primăvară-vară. În timp ce unii aleși ai poporului au spus că nu s-au odihnit nici pentru o clipă în această perioadă, alții au recunoscut, totuși, că au reușit să se răsfețe într-o călătorie în afara țării.

ANDRIAN LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: „- Nu ați fost nicăieri? – Nu. – La munte, la mare, în Egipt? – Nu.”

VLADIMIR CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „- În primul rând, acasă. – Peste hotare nu ați fost? – Am fost. – Unde? – La munte. La vecini. Vreo câteva zile. – Cât a costat? Eu nu număr. Aceste întrebări trebuie să le adresați soției, ea administrează bugetul familiei.”

VLADIMIR BOLEA, DEPUTAT PAS: „Din data de 4-5 am ieșit la lucru, la Parlament.”

SERGIU SÎRBU, GRUPUL PENTRU MOLDOVA: „- Nu m-am odihnit. Am fost cu treburi la București. – Nu în vacanță? – Nu, cu treburi.”

MONICA BABUC, DEPUTATĂ PD: „Nu am fost nicăieri. Am fost acasă. M-am odihnit doar de sărbători. După aia am avut întâlniri în teritoriu cu mai mulți cetățeni.”

ALLA DOROVNNAIA, DEPUTATĂ PSRM: „Nu merg la mare, îmi sunt contraindicate razele solare. La munte nu merg, nu știu a schia. Am stat în Chișinău. Am muncit.”

CORNELIU FURCULIȚĂ, DEPUTAT PSRM: „- La mare, la munte… nu ne-am odihnit. Nu am fost nicăieri, am fost în țară. Am lucrat. – Pentru popor? – Nu. Interesele partidului, dar partidul face interesele poporului.”

Cât despre planurile pentru sesiunea de primăvară-vară…

SERGIU SÎRBU, GRUPUL PENTRU MOLDOVA: „– Avem, în primul rând, să votăm un șir de legi importante. Să aducem vaccinul în țară. – Cum un partid poate aduce vaccinul în țară? – Poate. Să insiste pe cei de la guvernare. – Noi, practic, nu avem guvernare. Care nu au mari atribuții, de aia noi am propus câteva soluții.”

ALLA DOROVNNAIA, DEPUTATĂ PSRM: „- Foarte mari planuri. Ne pregătim de alegeri anticipate.”

VLADIMIR BOLEA, DEPUTAT PAS: „Mai e funcțional acest Parlament? Astăzi, mâine…până doamna președintă va semna decretul, că nu mai e funcțional.”

CORNELIU FURCULIȚĂ, DEPUTAT PSRM: „Noua sesiune este o sesiune de pregătire pentru alegerile parlamentare anticipate.”

VLADIMIR CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „- Pregătit de o nouă sesiune? – Sigur. – Cu ce planuri veniți? – Mari, bune. Sperăm că se va găsească înțelepciunea ca toată lumea să muncească, dar să nu fugă de probleme.”

Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a s-a întrunit, astăzi, în prima ședință din sesiunea de primăvară-vară a anului curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram