/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Dosarul polițistului care ar fi urcat la volan în stare de ebrietate, a fost întors în prima instanță

04 februarie 2021, ora 22:00

A fost întors la rejudecare dosarul polițistului Igor Condrea, care ar fi urcat la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident, în capitală. Curtea de Apel Chișinău a casat, astăzi, decizia judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana. Igor Condrea neagă că ar fi urcat la volan, însă a recunoscut că se afla în stare de ebrietate. Potrivit agentului constatator, soţia bărbatului se bate cu pumnul în piept că ea se afla la volan, deşi imaginile video, în care este surprins momentul impactului, demonstrează contrariul.

„ Cine v-a spus că a urcat în stare de ebrietate la volan? – Noi întrebăm. – La moment, ne abținem de la declarații, noi vrem să vorbim cu domnul Condrea. Este adevărat că soția dumneavoastră a urcat la volan? – Eu mă abțin, vă rog frumos. – Sunt probe video, care demonstrează că va aflați la volan.”

Deși polițistul neagă că s-ar fi aflat la volanul unui Nisan, care se deplasa haotic pe străzile capitalei și apoi a provocat un accident, imaginile surprinse de martorii care l-au urmărit în tot acest timp denotă cu totul altceva. Cazul a avut loc în 2019, la începutul lunii noiembrie. Potrivit martorilor, care l-au urmărit, acesta se deplasa haotic, iar la un moment dat, a intrat într-o curte și a accidentat o mașină parcată.

„- Liniștește-te! – De ce ai scos cheile? – Ca să nu pornești să omori oameni pe drum. Liniștește-te!”

Tânărul care l-a urmărit în acea seara și a chemat poliția a venit, astăzi, și la Curtea de Apel. Acesta susține că va urmări dosarul până la capăt, pentru ca să se facă dreptate.

SERGIU NEGARĂ, MARTOR: „Prima instanță a decis cumva, din punctul meu de vedere, ilegal că, pe baza declarațiilor făcute de soția acestuia, care este persoană interesată, că ea era la volan. Este probă clară și scris și video că el era singur.”

La solicitarea agentului constatator, magistrații de la Curtea de Apel au anulat decizia instanței de la Ciocana, care i-a făcut dreptate polițistului.

„În conformitate cu articolele 473, 474 Cod Contravențional, Colegiul Penal al Curții de Apel admite recursul agentului constatator, Mociu Alexandru, casează hotărârea judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana din 20 august 2020, remite cauza la rejudecare în alt complet de judecată. Decizia este irevocabilă.”

Avocatul polițistului încearcă să convingă instanța că probele video nu demonstrează faptul că polițistul a condus mijlocul de transport. Acesta susține că probele care există nu sunt suficiente, pentru a demonstra vinovăția clientului său.

TUDOR CHIRTOACĂ, AVOCAT: „La televizor apar multe imagini cu pungi, care oamenii neagă că sunt rupte din context. Exact și în cazul acesta. Dumneavoastră aveți imaginile video. A conduce și a fi la volan sunt două lucruri diferite. El nu este subiect al contravenției. În video este că dumnealui se află la volan, însă nu-i cum a condus, nu este. Există probe că dumnealui era beat și este și un dosar penal – nimeni nu a negt, nimeni.”

Totuși, magistrații de la Curtea de Apel au trimis dosarul la rejudecare, iar în cazul în care se va demonstra că mijlocul de transport era condus de polițist, atunci acesta va fi atras și la răspundere penală, pentru că a condus mașina, fiind în stare de ebrietate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram