„Este foarte mult de făcut pentru reformarea justiției și pentru a începe o luptă veritabilă împotriva marii corupții. Însă nu este imposibil, or exemplul altor state demonstrează că flagelul corupției poate fi stârpit. Dar aceste deziderate pot fi realizate doar după alegerile anticipate”. Declarațiile au fost făcute de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco, după ce a fost desemnat la funcția de ministru al Justiției de candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița.

„Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a făcut publică lista cabinetului de miniștri cu care va veni în Parlament săptămâna viitoare. Sunt onorat să fac parte din echipa Nataliei ca propunere pentru portofiliul justiției. E tare mult de făcut desigur în reformarea acestui sector și pentru a începe o luptă veritabilă împotriva marii corupții. Însă nu este imposibil, or exemplul altor state demonstrează că flagelul corupției poate fi stârpit. Dar aceste deziderate pot fi realizate doar după alegerile anticipate și cu un nou Parlament. Iar calea spre dizolvarea Parlamentului și alegerile anticipate este respingerea de două ori în Parlament a listei și Programului de guvernare prezentate de candidatul la funcția de prim-ministru desemnat de președintele țării”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că astăzi Natalia Gavriliță a făcut publică lista echipei sale. Este vorba de Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!