/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce spune deputatul Sergiu Litvinenco despre desemnarea sa la funcția de ministru al Justiției

05 februarie 2021, ora 19:45

„Este foarte mult de făcut pentru reformarea justiției și pentru a începe o luptă veritabilă împotriva marii corupții. Însă nu este imposibil, or exemplul altor state demonstrează că flagelul corupției poate fi stârpit. Dar aceste deziderate pot fi realizate doar după alegerile anticipate”. Declarațiile au fost făcute de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco, după ce a fost desemnat la funcția de ministru al Justiției de candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița.

„Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a făcut publică lista cabinetului de miniștri cu care va veni în Parlament săptămâna viitoare. Sunt onorat să fac parte din echipa Nataliei ca propunere pentru portofiliul justiției. E tare mult de făcut desigur în reformarea acestui sector și pentru a începe o luptă veritabilă împotriva marii corupții. Însă nu este imposibil, or exemplul altor state demonstrează că flagelul corupției poate fi stârpit. Dar aceste deziderate pot fi realizate doar după alegerile anticipate și cu un nou Parlament. Iar calea spre dizolvarea Parlamentului și alegerile anticipate este respingerea de două ori în Parlament a listei și Programului de guvernare prezentate de candidatul la funcția de prim-ministru desemnat de președintele țării”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că astăzi Natalia Gavriliță a făcut publică lista echipei sale. Este vorba de Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram