/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Natalia Gavrilița: „Voi merge în Parlament ori de câte ori e necesar doar ca să generăm alegeri anticipate”

missing
05 februarie 2021, ora 21:57

„Voi merge ori de câte ori e necesar”. Este răspunsul oferit de candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, la întrebarea dacă va mai merge încă o dată în Legislativ, în cazul în care va pica votul pentru echipa și programul guvernamental care urmează să-l prezinte în timpul apropiat.

„Sunt un jucător de echipă. Cred în viziunea de dezvoltarea a țării pe care o propune doamna președinte și Partidul Acțiune și Solidaritate. Voi merge ori de câte ori e necesar, să picăm, doar ca să generăm alegeri anticipate. Sper că oamenii să aibă un asemenea Guvern, după anticipate”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova 1.

Candidatul propus la funcția de ministru al Economiei, Andrei Spînu, a spus că dacă nu va fi votată această echipă, atunci se va merge pe consultări cu fracțiunile parlamentare, conform legii.

„Noi vom mergem conform procedurilor legale. Dacă nu va fi votat Guvernul, vom merge în consultări”, a explicat Andrei Spînu.

Menționăm că astăzi Natalia Gavrilița a făcut publică lista echipei sale. Este vorba de Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Deja, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificând situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram