Informația despre suspendarea circulației trenurilor locale și suburbane, din 12 februarie, nu este confirmată de directorul general interimar al întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), Adrian Onceanu. Directorul a declarat că, pe 3 februarie curent, când la Parlament a avut loc şedinţa Comisiei economie, buget şi finanţe, a fost prezentat un plan de măsuri pentru ameliorarea situaţiei la CFM. Suspendarea circulației trenurilor locale și suburbane, din 12 februarie, a fost una din propuneri, dar care nu a fost acceptată de către Comisie, notează IPN.

Adrian Onceanu a precizat că pe parcursul anului au fost transportaţi pe cursele locale aproximativ 20000 de pasageri. Pe cele internaţionale – 5498 de pasageri. Potrivit lui, pierderile, în acest gen de activitate, constituie aproximativ 114 milioane de lei.

Pe 4 februarie, deputaţii au decis crearea unei comisii speciale, pe platforma parlamentară, care va analiza situația economico-financiară la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Restanțele salariale (parțial, pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane de lei, datoriile pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane de lei, iar la buget – 5,5 milioane de lei.

Comisia este constituită din zece membri şi va prezenta Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei în termen de până la 60 de zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!