Doi ofițeri SIS au fost prinși beți în timp ce se deplasau cu o mașină pe una din străzile Capitalei. Unul dintre angajații Serviciului de Informații și Securitate era la volanul automobilului.

În acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu, iar cei doi riscă să fie chiar demiși.

„Serviciul a inițiat o investigație internă asupra cazului menționat, iar vinovații vor fi sancționați dur, până la eliberare din funcție. Anterior, SIS a atenționat angajații asupra unei politici de zero toleranță față de orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și acțiuni care aduc prejudiciu si atingere imaginii instituţionale, precum şi discreditează statutul de ofiţer de informaţii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Informații și Securitate, Daniela Mînzat, pentru tv8.md.

„Urmare a incidentului, Serviciul va întreprinde o serie de măsuri de eradicare a acţiunilor de acest gen, asigurând realizarea unei politici de cadre cu respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofiţerului de informaţii şi securitate”, a mai adăugat Daniela Mînzat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!