/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

În timp ce în Moldova se aruncă măştile de protecţie folosite, în Australia vor să se facă din ele drumuri

missing
06 februarie 2021, ora 17:50

Rezultatele unei noi lucrări științifice a unui grup de cercetători australieni de la Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) a apărut în revista Science of the Total Environment. Savanţii au propus dezvoltarea unui material de construcție a drumurilor care combină măștile de protecţie de unică folosință zdrobite cu o umplutură din beton reciclat.

Conform calculelor, pentru un kilometru de drum cu două benzi, cu o lăţime de 7 metri şi o grosime de jumătate de metru, ar fi necesare 93.2 tone de măşti mărunţite, ceea ce înseamnă prevenirea a trei milioane de măști de a ajunge la depozitele de gunoi. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram