Și-a parcat barca… în curtea blocului. Este vorba despre un marinar amator, care nu mai dispune de resurse pentru a-și scoate iahtul în largul mării, așa că l-a parcat în fața blocului în care locuiește. Proprietarul spune că așteaptă să de termine pandemia, pentru a se avânta din nou în largul mării.

Veaceslav Jarov și-a dorit să fie marinar, încă de pe când era copil. Dorința lui era atât de mare, încât a început să-și construiască singur barca pe care o vedea în visurile sale mai mulți ani la rând. În timp ce o construia, acesta a avut grijă ca vasul să corespundă standardelor internaționale pentru iahturi care plutesc pe oceane.

VEACESLAV JAROV, PROPRIETAR BARCĂ: „Timp de șase ani, eu am construit-o. Mai întâi, în apartament adunam toate detaliile, apoi – într-o anexă. Ea corespunde cu standardele pentru iahturi oceanice. Ea poate merge pe ocean fără probleme.”

Toată viața, bărbatul a lucrat în porturi, iar aceasta este a treia barcă pe care a construit-o singur. Primele două erau de o capacitate mai mică și a navigat cu ele doar pe Nistru. Cu fiecare navă a trăit experiențe unice, însă doar cu barca denumită IMPULS a reușit să ajungă în largul mării.

VEACESLAV JAROV, PROPRIETAR BARCĂ: „În Grecia, am fost de patru ori. De trei ori – în Cipru și cam atât. Așteptăm să se termine această pandemie, ca să putem să navigăm cu ea fără obstacole.”

Bărbatul obișnuia să țină barca în portul din Odessa și își câștiga banii, organizând expediții în Portul Giurgiulești. În anul 2013, din cauza lipsei de fonduri, dar și a crizei care s-a început în Ucraina, el a decis să-și aducă barca acasă. Nu are un garaj unde s-o parcheze, așa că a pus-o în fața blocului în  locuiește, trezind curiozitatea copiilor și a trecătorilor.

Unii oameni, care deja s-au obișnuit ca printre mașinile lor să fie parcată și o barcă, au și glume legate de aceasta.

Noi mereu spunem, dacă cineva trece și se uită, deci vrei s-o cumperi, te rog, vrei să te plimbi, noi apă aici nu avem. Noi mai glumim că, dacă va veni o apă mare, o va duce în jos.”

De fapt, și domnul Veaceslav, care este pensionar, spune în glumă că va face economii din pensie, pentru a merge din nou cu barca, în largul mării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!