După ce iarna trecută nu am avut nici zare de zăpadă, covorul alb care s-a așternut în ultimele zile a adus mare bucurie. Echipați cu sănii și îmbrăcați călduros, zeci de părinți, împreună cu copiii lor au ieșit astăzi la săniuș. În parcurile din capital a fost ca la munte. Pantele s-au transformat în pârtii, iar bucuria celor mici a putut fi auzită de la distanță.

Parcul din cartierul Poșta Veche al Capitalei a fost astăzi împânzit de copii care au profitat de zăpadă și au ieșit la distracții. În timp ce unii s-a plimbat cu săniile

„E distractiv, că  am fost în Noua Zeelandă și acolo nu e zăpadă, și nu am văzut zăpadă de cinci ani și da, îmi place tare mult. Am venit în Moldova în 2019 și deci, acesta este primul an în care am fost la săniuș”

Unii nu au reușit să ajungă până la pârtie și s-au plimbat cu săniile chiar în apropierea casei.

„-Ați ieșit cu trei copii? -nepotul și nepoțica.00.11 MUSCA 00.17 Veți sta mult la săniuș? -Cred că da!”

Și dacă pentru unii locuitori ai capitalei, zăpada a fost un adevărat prilej de bucurie, pentru alții – a creat probleme. De exemplu, oamenii care locuiesc pe strada Studenților spun că autospecialele primăriei nu au intervenit pe această stradă ca să curețe zăpada.

„În curtea blocului situația e cam dezastruoasă, cum vedeți și singuri nu văd nici urmă de nisip, sare, la fel și la magazine aș spune. Recent am intrat în farmacie, nimic. Noi tinerii încă de mai descurcăm, iar bătrânii mai greu.”

Situația e foarte proastă la noi, îndeobște la Bariera Orhei, drumul ăsta nu se face curățenie niciodată. A fost zăpadă mai înainte, un ghețuș. La noi în casa aceea îs de 80 de ani, oameni bătrâni. Nu puteau să iasă din casă și ei nu au venit să împrăștie măcar un pic de nisip.

Iar unii chișinăuieni, obosiți să tot aștepte intervenția autorităților, au pus mâna pe lopată și au ieșit în curte ca să curețe zăpada.

Nu s-a trecut nici fără incidente. Temperaturile scăzute de noaptea trecută au transformat străzile în adevărate patinoare. Potrivit poliției, numai în capitală au fost înregistrate șapte accidente rutiere.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că pe șoselele naționale se circulă, în prezent, în condiții de iarnă, iar drumuri blocate nu există. Potrivit autorităților, pe parcursul nopții trecute, 280 de drumari cu 180 de autospeciale au intervenit pe drumurile din țară. Serviciul Meteorologic de Stat a emis, astăzi, un nou cod galben. Astfel, până mâine, vom avea parte de polei, iar pe drumuri se va forma ghețuș. Șoferii sunt îndemnați să circule cu mare atenție și să adapteze viteza la condițiile meteorologice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!