Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, susține că prima tentativa de votare și aprobare a Guvernului Gavrilita va eșua, însă nu și a doua. Vladimir Voronin menționează că, în cazul în care candidata desemnată la funcția de premier, Natalia Gavrilita, nu va obține, din prima încercare, votul de încredere al deputaților îl va obține din a doua tentativă. Declarațiile au fost făcute luni, 8 februarie, de către Vladimir Voronin în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la Tv8.

Președintele comuniștilor afirma că, la a doua tentativa, atât deputații PSRM, cât și cei din Partidul Politic Șor vor vota în plen candidatura Nataliei Gavrilita la funcția de prim-ministru.

Vladimir Voronin, lider PCRM:Hai fiți serioși, pe cine să votezi acolo. Eu pe unii din ei îi respect, dar echipă nu-i. Am în vedere componența nominală. Eu nu am încredere că ei toți împreună o să formeze echipă. Parlamentul actual nu reprezintă vocea poporului care i-a adus pe acești deputați în Parlament. Ce au vorbit ei alegătorilor? Parlamentul trebuie să plece. Partidul acesta care înaintează Cabinetul de Miniștri nu votează, asta e rușine. În biografia Nataliei Gravrilița o să fie scris că a candidat la funcția de prim-ministru și a eșuat. Deputații, la prima etapă o să facă show, la a doua încercare, chiar dacă va fi aceeași componență, același  program – aceste două partide PSRM-ȘOR o să se pună pe gânduri, pentru că ei sunt într-o situație dificilă. Și socialiștii și Șor vor vota din frică.”

Astăzi, candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a depus programul de guvernamental la Parlament și lista echipei sale.

Menționăm că echipa guvernamentală este formată din Viorel Cibotaru desemnat la funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificând situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!