/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cum comentează primarul orașului Ungheni revocarea sa din funcție inițiată de Cancelaria de Stat

missing
09 februarie 2021, ora 11:43

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, susține că revocarea sa din funcție este posibilă doar după pronunțarea unui hotărâri judecătorească definitivă. Solicitat de tv8, edilul orașului Ungheni a menționat că în prezent, o astfel de decizie nu există, iar procedura inițiată de Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat este o procedură efectuată la solicitarea Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni: „Nu am ce comenta. Mai departe urmează un proces de judecată. Nu există nici o hotărâre în privința mea de revocare din funcție, există doar un act de constatare care urmează să fie judecat. Începe o procedură de judecată, în care Cancelaria de Stat la solicitarea ANI, a depus cererea respectivă. Un primar intră în funcție conform rezultatelor alegerilor, dar printr-o decizie judecătorească, și poate fi eliberat din funcție înainte de termen tot printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Acum suntem în prima instanță.

Amintim că, Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a inițiat procedura de revocare din funcție a primarului municipiului Ungheni, Alexandru Ambros

Anterior, ANI a solicitat declanșarea procedurii de ridicare a mandatului primarului din orașului Ungheni. Potrivit Autorității, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că edilul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram