/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Președinta Comisiei parlamentare „Laundromat” a trimis o nouă solicitare către Procuratura Anticorupție

missing
09 februarie 2021, ora 16:01

Președinta Comisie Laudromat, deputata Plaformei DA Inga Grigoriu, a expediat o nouă solicitare către Procuratura Anticorupție prin care a solicitat mai multe informații despre investigarea dosarului „Laundromat”. 

„Astăzi Procuratura Anticorupție a confirmat faptul că pe dosarul Laundromat nu a întreprins suficiente acțiuni, măsuri. Adresăm un nou demers către Procuratura Anticorupție, cu titlu de informare Procuraturii Generale. Mai mult decât atât, instituția ascunde de Comisia parlamentară de anchetă denumită generic Laundromat, grupul de procurori delegați de PA să recepționeze materialele de la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor”, scris deputata Platformei Demnitate și Adevăr Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook.

Inga Grigoriu a cerut informații despre grupul de procurori care au investigat cazul în 2020 și în momentul actual, dacă anul trecut au fost puse sub învinuire anumite persoane și câte acțiuni de urmărire penală au fost întreprinse.

Șeful interimar Procuratura Anticorupție, Sergiu Gavajuc, a declarat pentru tv8.md că instituția nu ascunde informațiile despre dosare și ancheta încă se află în sefășurare. Sergiu Gavajuc a precizat că va examina orice demers care va fi adresat Procuraturii Anticorupție.

Amintim că anterior, fostul președinte al Curții Supreme de Justiției Mihai Poalelungi a anunțat că nu va participa la audierile organizate de Comisia Laundromat. Atunci, Mihai Poalelungi a expediat o scrisoare către președinta Comisiei Laundromat, menționând că „în ceea ce ține de activitatea Comisiei, pe care o conduceți, nici eu și nici Curtea Supremă de Justiție, a cărei președinte am fost la acel moment, nu am avut nicio atitudine. Ordonanțele care au fost emise de instanțele de judecată nu au fost atacate”.

Și Alexandru Tănase, ex-deputat, ex-ministru al Justiției și ex-președinte al Curții Constituționale, a anunțat că nu se va prezenta la audieri.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie 2020 prin Hotărârea nr. 9 a Parlamentului. Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram