/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO VIDEO/ Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, blocați de pacificatori ruși înarmați

missing
09 februarie 2021, ora 13:49

Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, realizatorii „Dincolo de Nistru” – „Река без границ”,  au fost blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bâcului și li se cere să șteargă toate imaginile filmate.

Jurnaliștii au chemat poliția și intervenția Comisia Unificată de Control.

„Suntem pe teritoriul Republicii Moldova. Stăm blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bîcului de către așa-zișii pacificatori. Patru oameni înarmați ne-au blocat automobilul și ne-au cerut să ștergem ceea ce am reușit sa filmăm sau să predăm tehnica și noi să ne predăm.
Așteptam intervenția poliției și a CUC-lui”, a declarat Viorica Tătaru.

Unul dintre pacificatori a declarat că are instrucțiuni pe care le respectă și a adăugat că este ilegal să filmeze.

Anterior, pe 21 iulie 2020, în timp ce se afla în preajma localității Molovata Nouă pentru a documenta un articol referitor la veteranii de război, jurnalista Viorica Tătaru a fost intimidată de un militar al trupelor detașate în cadrul posturilor de securitate de pe Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram