Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, realizatorii „Dincolo de Nistru” – „Река без границ”,  au fost blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bâcului și li se cere să șteargă toate imaginile filmate.

Jurnaliștii au chemat poliția și intervenția Comisia Unificată de Control.

„Suntem pe teritoriul Republicii Moldova. Stăm blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bîcului de către așa-zișii pacificatori. Patru oameni înarmați ne-au blocat automobilul și ne-au cerut să ștergem ceea ce am reușit sa filmăm sau să predăm tehnica și noi să ne predăm.
Așteptam intervenția poliției și a CUC-lui”, a declarat Viorica Tătaru.

Unul dintre pacificatori a declarat că are instrucțiuni pe care le respectă și a adăugat că este ilegal să filmeze.

Anterior, pe 21 iulie 2020, în timp ce se afla în preajma localității Molovata Nouă pentru a documenta un articol referitor la veteranii de război, jurnalista Viorica Tătaru a fost intimidată de un militar al trupelor detașate în cadrul posturilor de securitate de pe Nistru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!