/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu a avut o întâlnire cu un grup de judecători. „Am discutat despre felul în care văd magistrații reforma justiției”

09 februarie 2021, ora 17:07

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu un grup de judecători. Într-un răspuns oferit de Președinție, purtătoarea de cuvânt, Sorina Ștefârță, ne-a spus că a fost o întâlnire de lucru la care s-a discutat despre reforma justiției.

„Am discutat despre felul în care văd magistrații reforma justiției. Este o activitate ce se încadrează în normele legale și constituționale, Președintele țării fiind în drept să discute cu oricine crede necesar dintr-un sector sau altul”, se arată în răspunsul oferit de Președinție.

„Vă amintesc totodată că, la briefingul pe care l-a susținut ieri, doamna Maia Sandu a confirmat că asemenea întrevederi vor mai avea loc și că ele vor fi, la fel, despre reforma justiției. Restul sunt interpretări și insinuări. Doamna președintă a vorbit de nenumărate ori despre mandatul ei anticorupție, mandat oferit de cetățeni, și anume asta își asumă să facă – ordine în justiție”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

Amintim că, deputații socialiști, Vasile Bolea și Grigore Novac, au anunțat astăzi că au transmis o interpelare către administrația Președinției și cer informații despre  întâlnirea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu unii judecători.

Ieri, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a fost întrebată dacă a avut o discuție cu membrii CSM. Președinta a menționat că nu discutat cu magistrații de la Consiliul Suprem de magistratură, dar ar vrea să aibă o discuție privind reforma din sistemul justiției.

„Nu am avut o întâlnire cu Consiliul Suprem al Magistraturii. Când o să am o întâlnire, o să informez neapărat presa, pentru că nu am ce să ascund. Discuțiile mele cu CSM, sper să am această ocazie, vor fi despre reforma justiției, așa cum o văd ei, dar și despre procesul de numire a judecătorilor pentru că, potrivit Constituției, președintele are un rol în numirea judecătorilor. Vreau să mă asigur că așteptările mele în materie de integritate sunt foarte clare și pentru CSM, pentru că aceasta este prima etapă de numire a judecătorilor”, a declarat șefa statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram