UPDATE 17:00 „Ne-au eliberat după două ore. Nu ne-am conformat și am refuzat să ștergem imaginile care au fost filmate”, ne-a declarat Viorica Tătaru, jurnalist TV8.

UPDATE 14:45 Jurnaliștii TV8 au solicitat implicarea Comisiei Unificate de Control, Promolex, MAI și IP Anenii Noi. 

„Ni s-a spus să așteptăm. Acum văd că se apropie o mașină a poliției. Așteptăm să se apropie de noi. Din mașină nu coborâm”, a declarat Viorica Tătaru.

Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, realizatorii „Dincolo de Nistru” – „Река без границ”,  au fost blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bâcului și li se cere să șteargă toate imaginile care au fost filmate.

Jurnaliștii TV8 au solicitat intervenția poliției. Unul dintre pacificatori a declarat că are instrucțiuni pe care le respectă și a adăugat că este ilegal să filmeze.

Viorica Tătaru: „Am trecut pe lângă postul de pacificatori și ne-au oprit. Puteți trimite un echipaj de poliție către noi pentru că suntem în pericol. Vor să ne rețină, să ne ia aparatul de filmat, de fotografiat și noi chiar avem nevoie de intervenția poliției.”

Pacificator rus: „De la voi se cere să ștergeți imaginile foto și video. Nimic mai mult. Aveți permisiunea de a filma acest obiect (n. red. postul de pacificatori)? Nu, voi nu aveți permisiunea de a filma. Este interzis.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!