/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Deputatul Igor Munteanu: „Am fost informat că Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind situația de la CFM”

missing
10 februarie 2021, ora 10:16

Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind comiterea unor ilegalități la întreprinderea „Calea Ferată”, după ce a fost depus un pachet de sesizări și materiale, a anunțat deputatul Platformei DA Igor Munteanu. 

„Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități, legate de sifonarea avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani și alte delicte, etc în beneficiul unor grupuri organizate. Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreuneze situația ramurii feroviare din Republica Moldova  și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic”, a declarat deputatul Platformei DA Igor Munteanu.

Deputatul Platformei DA a precizat că „Comisia Parlamentară de control al finanțelor publice va continua să monitorizeze gestionarea resurselor financiare și a patrimoniului public de către Î.S. CFM, conform Deciziei Comisiei de control al finanțelor publice din 2 februarie și raportului de audit de conformitate al Curții de Conturi cu privire la recomandările adresate Consiliului de Administrare”.

Anterior, pe 2 februarie, 2021, deputatul a anunțat că a transmis Procuraturii Anticorupție un pachet de sesizări și materiale pe faptele unor ilegalități comise în cadrul CFM.

Amintim că  ieri a acut loc prima ședință a Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Comisia specială a fost creată în urma situației financiare critice la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Către finele anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia 459,4 milioane lei. Restanțele salariale (parțial, pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane lei, iar datoriile la bugetul de stat – 5,5 milioane lei. În context, membrii comisiei au optat pentru identificarea cât mai rapidă a soluționării problemei ce ține de salariile restanțiere a angajaților întreprinderii ”Calea Ferată a Moldovei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram