Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind comiterea unor ilegalități la întreprinderea „Calea Ferată”, după ce a fost depus un pachet de sesizări și materiale, a anunțat deputatul Platformei DA Igor Munteanu. 

„Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități, legate de sifonarea avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani și alte delicte, etc în beneficiul unor grupuri organizate. Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreuneze situația ramurii feroviare din Republica Moldova  și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic”, a declarat deputatul Platformei DA Igor Munteanu.

Deputatul Platformei DA a precizat că „Comisia Parlamentară de control al finanțelor publice va continua să monitorizeze gestionarea resurselor financiare și a patrimoniului public de către Î.S. CFM, conform Deciziei Comisiei de control al finanțelor publice din 2 februarie și raportului de audit de conformitate al Curții de Conturi cu privire la recomandările adresate Consiliului de Administrare”.

Anterior, pe 2 februarie, 2021, deputatul a anunțat că a transmis Procuraturii Anticorupție un pachet de sesizări și materiale pe faptele unor ilegalități comise în cadrul CFM.

Amintim că  ieri a acut loc prima ședință a Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Comisia specială a fost creată în urma situației financiare critice la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Către finele anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia 459,4 milioane lei. Restanțele salariale (parțial, pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane lei, iar datoriile la bugetul de stat – 5,5 milioane lei. În context, membrii comisiei au optat pentru identificarea cât mai rapidă a soluționării problemei ce ține de salariile restanțiere a angajaților întreprinderii ”Calea Ferată a Moldovei”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!