Igor Dodon intenționează din nou să plece la Moscova, la recomandarea Ambasadei Federației Ruse din Republica Moldova. Cel puțin asta se arată într-o postare pe Facebook în care apare solicitarea făcută de Ambasada Federației Ruse către compania Air Moldova, cu scopul de a-i rezerva un bilet liderului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Cozer a publicat solicitarea Ambasadei către Air Moldova, specificând data de 11 februarie. Coincidență sau nu, însă tot mâine este planificată ședința Parlamentului unde Guvernul Gavrilița va cere vot de încredere.

Sursa foto: Facebook/Alexandru Cozer

Am solicitat serviciul de presă al PSRM pentru a ne oferi o reacție în acest sens. Carmena Lupei, purtătoarea de cuvânt a PSRM ne-a confirmat că Igor Dodon urmează să plece la Moscova, doar că într-o vizită personală.

„În calitate de cetățean al Republicii Moldova, fără vreo funcție de stat, sunt în drept să mă deplasez în orice țară, la fel cum poate face fiecare cetățean de-al nostru. Cât privește scrisoarea la care faceți trimitere, conform procedurii legale, acum, în perioada de pandemie, cetățenii moldoveni pot intra în Federația Rusă doar dacă este o invitație specială din partea unei instituții de stat ori în cazul în care există o recomandare din partea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Vizita la Moscova este una personală. Deci, e vorba de o procedură legată de restricțiile de zbor în contextul pandemiei, fără alte implicații decât recomandarea ambasadei statului vizitat”, susține Igor Dodon.

Amintim că, mâine, 11 februarie, Guvernul Gavrilița va veni la ședința Parlamentului pentru a cere vot de încredere. Între timp, PSRM, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au declarat că nu vor susține acest Guvern.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!