/FOTO/ O ambulanță din Italia a parcurs patru mii de kilometri pentru ca un moldovean să-și revadă familia la Chișinău

10 februarie 2021, ora 13:02

O ambulanță de la Crucea Roșie din Italia a parcurs patru mii de kilometri până la Chișinău pentru ca un moldovean să-și revadă familia, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. Cei mai dificili au fost ultimii 150 de kilometri, întrucât ambulanța a fost nevoită să se deplaseze în condiții meteo complicate, scrie mbnews.it.

Misiunea a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, iar traseul dus-întors a durat 50 de ore. Pentru ca dorința moldoveanului grav bolnav în vârstă de 60 de ani să fie realizată, rudele au spus pentru TV8 că au achitat circa 4 400 de euro.

Foto: mbnews.it

Ambulanța a pornit la drum pe 26 ianuarie și a ajuns la Chișinău pe 29 ianuarie. „În ultimii 150 de kilometri am avut de-a face cu o furtună de zăpadă teribilă, cu temperaturi de -10 grade. Am continuat cu 30 km pe oră, după ce am montat lanțurile”, au declarat medicii.

La Chișinău reprezentanții de la Crucea Roșie au fost întâmpinați de o altă ambulanță, care a stabilit că starea pacientului este stabilă. În cele din urmă moldoveanul a reușit să ajungă acasă și să-și îmbrățișeze familia.

Din nefericire, ieri acesta a decedat, au spus rudele pentru TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram