Pavel Filip anunță că PDM nu votează Guvernul Gavrilița: „Nu va lua niciun vot”

10 februarie 2021, ora 20:09

Fracțiunea Partidului Democrat (PDM) nu va vota pentru Guvernul Nataliei Gavrilița. Despre aceasta a anunțat liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

„Sunt absolut sigur că mâine va eșua această tentativă și o să avem încă o zi de activitate în Parlament pierdută. Fracțiunea PDM nu o să voteze mâine, dar eu consider că totuși trebuie să existe această responsabilitate politică. Iată toată lumea știe că mâine nu o să fie votat Guvernul. De ce noi trebuie să parcurgem o zi întreagă cu prezentarea programului? Eu sunt sigur că peste o oră de întrebări și răspunsuri o să fie discursuri foarte multe. Eu cred că o să fie primul Guvern care nu o să ia niciun vot în Parlament. Asta o să fie un fel de batjocoră de cetățenii Republicii Moldova. Este părerea mea personală”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii de la TV8.

Anterior, fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM), a declarat că cel mai probabil, nu va participa la ședința Legislativului în timpul căreia Natalia Gavriliță va prezenta programul, spunând că situația este un ,,teatru al absurdului”.

Candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, urmează să vină în plenul Parlamentului pentru a-și prezenta programul de guvernare.

Amintim că și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au declarat că nu vor vota candidatul propus de Maia Sandu la șefia Executivului.

De asemenea, în repetate rânduri, socialiștii au declarat că nu vor vota Guvernul Gavrilița și că pledează pentru alegeri anticipate.

Fostul premier Ion Chicu și-a dat demisia pe data de 23 decembrie 2020 și a declarat că nu va asigura interimatul funcției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram