/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

A fost formată o majoritate parlamentară. Corneliu Furculiță anunță că au semnat 54 de deputați

missing
11 februarie 2021, ora 15:58

O majoritate parlamentară formată din 54 de deputați a fost creată astăzi în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat în plenul Parlamentului. 

„Guvernul trebuie să exprime voința majorității politice din Parlament, în situația care afectează grav cetățenii R. Moldova, declarăm despre constituirea majorității parlamentare pentru susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru al R. Moldova”, a declarat Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM.

Furculiță a precizat că actele vor fi transmise președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, iar în aceste clipe sunt înregistrate în Parlament.

Pentru formarea majorității parlamentare au votat deputații din PSRM și cei de la Platforma „Pentru Moldova” și deputatul idenpendent Alexandr Oleinic.

Precizăm că astăzi PSRM a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și a lansat propunerea privind formarea unei majorități parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram