Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat de la tribuna centrală a Legislativului că ar exista semnături pentru un alt candidat și un alt Guvern decât cel prezentat astăzi în plen.

De la tribuna Parlamentului, Candu a ținut un discurs despre programul candidatei la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița. Ulterior, Andrian Candu a declarat că ar exista semnături pentru un alt Guvern.

Andrian Candu, deputat „Pro Moldova”:Am înțeles că deja există semnături pentru un alt candidat, pentru o altă guvernare sau un al Guvern. Aud tot mai des să mergem la anticipate. Cu Usatîi în Parlament? Serios, domnilor de la PAS. Domnul Grosu, eu am plecat din PDM și am format Pro Moldova, dvs ați plecat din PLDM și sunteți la PAS. Dna Maia Sandu a câștigat, inclusiv, cu contribuția mea și a colegilor din Pro Moldova. Un mandat de un milion de oameni s-a dat împotriva lui Dodon, dar nu pentru Maia Sandu. Haideți să facem politică sinceră. Eu nu vreau ca Usatîi să fie în Parlament și nu îmi pasă de aceste anticipate. Aș fi vrut ca în acest Parlament să discutăm despre problemele oamenilor.”

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că lansează inițiativa privind crearea unei majorități parlamentare și că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră.

Partidul ”ȘOR” și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” anunță că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidată pentru funcția de prim-ministră.

Reprezentanții președinției au declarat pentru tv8, că președinta Sandu va veni cu o reacție după ședința Parlamentului în care se examinează programul de activitate propus de Guvernul în frunte cu Natalia Gavriliță, candidata desemnată de președinta Sandu la funcția de prim-ministră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!