Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. Pentru o reacție în acest sens am contactat serviciul de presă al Președinției. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Sorina Ștefârță ne-a declarat că după ședința Parlamentului președinta Maia Sandu se va expune în acest sens.

„Așteptăm să vedem cu ce se încheie ședința Parlamentului și ulterior o să fie o reacție”, a declarat pentru tv8.md Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției.

Totodată, președintele fracțiunii, Platformei DA, ALexandru Slusari, a anunțat că nu vor forma o coaliție în Parlament cu PSRM. În același context, Platforma „Pentru Moldova” susține că încă nu a luat o decizie privind propunerea înaintată de Partidul Socialiștilor, dar anunță că „aceasta este capabilă să formeze un  cabinet de miniștri anti-criză”.

Amintim că, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în aceste clipe că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei coaliții parlamentară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!