/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Mandatul de deputat al socialistului Grigorii Uzun, validat de Curtea Constituțională

missing
11 februarie 2021, ora 11:07

Mandatul de deputat al socialistului Grigorii Uzun a fost validat de către magistrații Curții Constituționale. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă. Socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament, după ce Vladimir Golovatiuc a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, în urma scandalului cu anabolizante.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republcii Moldova.

Grigorii Uzun domiciliază în orașul Vulcănești, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia. S-a născut în anul 1986 și este inginer de profesie. Din anul 2017 este deputat al Adunării Populare a Găgăuziei (APG). În anul 2019 el a ridicat 2 400 lei de pe urma acestei activități.

Alesul poporului deține un apartament de 77,7 metri pătrați, care a fost procurat în anul 2009, pentru 1,75 de milioane de ruble rusești, echivalentul a peste 403 mii lei. În declarația de avere a acestuia nu scrie însă adresa imobilului.

De asemenea, dânsul mai deține două automobile de marca „Toyota”, primul a fost procurat în anul 2015, iar al doilea în 2017, anul producerii, pentru circa un milion și jumătate de lei.Cât ține de alte vehicule, Grigorii Uzun mai deține șase camioane de marca „Kamaz”. Cinci dintre acestea au fost procurate în anul 2016, pentru peste 14 milioane de ruble rusești, echivalentul peste trei milioane de lei. Ultimul a fost cumpărat în anul 2017, pentru circa șapte milioane de ruble rusești sau un milion 611 mii lei.

Moldova Curată scrie că în ianuarie 2019, Grigorii Uzun a fost implicat într-o încăierare în urma căreia mai mulți consilieri locali de la Vulcănești i-au cerut să demisioneze din funcția de deputat în APG.

Aleșii locali i-au cerut președintelui APG și președintei PSRM, Zinaida Greceanîi, să atragă atenția asupra incidentului petrecut de Bobotează și să aplice „cele mai dure măsuri disciplinare” în privința deputatului în APG și candidatului la funcția de deputat în parlamentul R. Moldova, Grigorii Uzun. Bătaia, la care ar fi participat mai multe persoane, a avut loc pe 19 ianuarie, de Bobotează, pe malul unui lac din Vulcănești.

De cealaltă parte, Uzun, dar și reprezentanții Partidul Socialiștilor, susțin că deputatul din APG a fost o victimă în acea încăierare și că, pe malul lacului, ar fi avut loc o „provocare” pusă la cale de adversarii politici ai socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram