/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

„Formal, vom discuta la partid”. Ce spune Slusari despre propunerea lui Dodon de a forma o majoritate parlamentară

11 februarie 2021, ora 12:59

Cel mai probabil deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) nu vor forma o coaliție în Parlament cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Cel puțin asta susține președintele fracțiunii, Alexandru Slusari, care a declarat că „formal” acest subiect se va discuta la partid. 

„Formal, vom discuta la partid. Dar nu văd cum putem intra în această coaliție”, a declarat Slusari pentru tv8.

Precizăm că liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat deputații socialiști nu vor vota Guvernul Gavriliță, pentru că potrivit lor acesta nu poate face față crizei din țară. În schimb, acesta a anunțat că PSRM o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Platforma „Pentru Moldova” a anunțat că încă nu a luat o decizie, dar susțin că „Mariana Durleșteanu este capabilă să formeze un astfel de cabinet de miniștri anti-criză”.

Totodată, reprezentanții președinției au declarat pentru tv8, că președinta Sandu va veni cu o reacție după ședința Parlamentului în care se examinează programul de activitate propus de Guvernul în frunte cu Natalia Gavriliță, candidata desemnată de președinta Sandu la funcția de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram