/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maia Sandu o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră

missing
11 februarie 2021, ora 18:34

Președinta Maia Sandu înaintează repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră. Declarațiile au fost făcute pe 11 februarie în cadrul briefingului de presă de la Președinție. 

„Am decis înaintarea la funcția de candidat pentru funcția de prim-ministru a doamnei Natalia Gavrilița. I-am solicitat să creeze echipa, să pregătească programul și să le prezinte Parlamentului”, a declarat șefa statului.

Cu referire la scrisoarea pe care socialiștii au transmis-o la Președinție în care au anunțat despre formarea unei noi majorități parlamentare împreună cu deputații de la „Pentru Moldova” și au declarat că o susțin pe Mariana Durleșteanu pentru fotoliul de șefă a Executivului, Maia Sandu a spus că asupra celor 54 de parlamentari care au semnat documentul există dubii.

„În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Aici vorbesc despre persoane care au fost supuse actului răpirii, care au fost ținute ostatice. De asemenea persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide, iar în unele cazuri de traseism există suspiciuni de acte de corupție”, a spus Maia Sandu.

Amintim că astăzi Maia Sandu a avut o rundă de consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, după ce Guvernul Gavrilița nu a fost susținut de aleșii poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram