/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că vor susține candidatura Marianei Durleșteanu, înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră

missing
11 februarie 2021, ora 13:20

Partidul ”ȘOR” și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” anunță că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidată pentru funcția de prim-ministră. Anunțul a fost făcut pritr-un comunicat de presă.

Acest Guvern are misiunea de a soluționa într-un termen scurt câteva probleme principale. În primul rând, să asigure sănătatea și viața cetățenilor în perioada pandemiei prin organizarea vaccinării în masă a populației. În al doilea rând, să asigure stabilitatea sistemului social-economic și a celui financiar. Iar în al treilea rând, să asigure pregătirea și organizarea unor alegeri transparente și democratice”, se arată în textul declarației.

Potrivit lor, țara are nevoie de un Guvern puternic, care să scoată țara din criză, iar candidatura Marianei Durleșteanu este una potrivită.

Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate. Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care, prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionalismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție”.

Reprezentanții Partidului ”ȘOR” și cei ai Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” mai susține că decizia finală va fi luată după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. „Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Precizăm că astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că lansează inițiativa privind crearea unei majorități parlamentare și că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră.

Reprezentanții președinției au declarat pentru tv8, că președinta Sandu va veni cu o reacție după ședința Parlamentului în care se examinează programul de activitate propus de Guvernul în frunte cu Natalia Gavriliță, candidata desemnată de președinta Sandu la funcția de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram