/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Platforma „Pentru Moldova” nu a luat încă o decizie, dar spune că candidatura înaintată de PSRM poate forma un Guvern anti-criză

missing
11 februarie 2021, ora 12:48

Platforma „Pentru Moldova” încă nu a luat o decizie privind propunerea înaintată de Partidul Socialiștilor, care au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră, dar anunță că „aceasta este capabilă să formeze un  cabinet de miniștri anti-criză”.

„Decizia noastră de a susține guvernul Durleșteanu va fi luată, bineînțeles, după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”, spun reprezentanții Pentru Moldova.

„Platforma „Pentru Moldova” consideră că doamna Mariana Durleșteanu este capabilă să formeze un astfel de cabinet de miniștri anti-criză. Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate”, se arată în declarația platformei parlamentare.

Precizăm că astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că lansează inițiativa privind crearea unei majorități parlamentare și că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră.

Vedeți mai jos declarația integrală lansată de „Pentru Moldova”:

Considerăm că spectacolul de azi, regizat de președintele Maia Sandu și partidul său, este o profanare a normelor constituționale și o bătaie de joc față de cetățeni, care așteaptă rezultate în urma acțiunilor autorităților. Pentru noi este evident că alegerile parlamentare anticipate, în această situație, sunt inevitabile.

În același timp, înțelegem că, până la organizarea acestor alegeri, țara trebuie să fie guvernată. În caz contrar, ne așteaptă un haos total și adâncire totală a crizei în care ne aflăm astăzi.

Pentru asta, avem nevoie nu de un guvern fictiv, ci de unul real și plenipotențiar. Acest guvern trebuie să fie unul din afara partidelor, apolitic, profesionist și tehnocrat. Acesta trebuie să fie format de un manager puternic, de clasă superioară.

Acest Guvern are misiunea de a soluționa într-un termen scurt câteva probleme principale. În primul rând, să asigure sănătatea și viața cetățenilor în perioada pandemiei prin organizarea vaccinării în masă a populației. În al doilea rând, să asigure stabilitatea sistemului social-economică și a celui financiar. Iar în al treilea rând, să asigure pregătirea și organizarea unor alegeri transparente și democratice.

Platforma „Pentru Moldova” consideră că doamna Mariana Durleșteanu este capabilă să formeze un astfel de cabinet de miniștri anti-criză.

Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate.

Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție.

Ne refeream anume la un asemenea manager anti-criză pentru funcția de prim-ministru.

Decizia noastră de a susține guvernul Durleșteanu va fi luată, bineînțeles, după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram