/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Ședința Parlamentului. Natalia Gavrilița, la tribuna Legislativului se adresează deputaților și cetățenilor R. Moldova

missing
11 februarie 2021, ora 10:31

Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, își prezintă în aceste clipe programul guvernamental și se adresează cetățenilor și deputaților în plenul Parlamentului Republicii Moldova. 

Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, vine astăzi în Parlament să-și prezinte programul guvernamental și echipa.

Din echipa propusă de Natalia Gavrilița fac parte Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Programul de guvernare conține 38 de pagini și este intitulat – Moldova Bună. Chiar din primul capitol, Gavrilița afirmă că, în acest Parlament, nu există o majoritate dispusă să voteze legi responsabile și orientate spre nevoile oamenilor.

Dacă Executivul va fi învestit, printre acțiunile imediate ale Guvernului Gavrilița se regăsește un pachet anti-criză de susținere a populației și a economiei, care prevede testarea obligatorie și regulată a personalului medical, acces rapid și 100% gratuit la tratament pentru pacienții cu forme ușoare și moderate de COVID-19 în condiții de domiciliu, creșterea pensiei minime cu cel puțin 15%, reducerea la 5% a TVA în sectorul Horeca, pe o perioadă de 2 ani, dar și reluarea urgentă a negocierilor cu Fondul Monetar Internațional pentru asigurarea finanțării deficitului bugetar. La fel, Guvernului Gavrilița își asumă și acțiuni anticorupție.

Deja patru fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru echipa Nataliei Gavrilița. Este vorba de PSRM, PAS, PD și Platforma DA.

Vineri, 12 februarie, în plen vor avea loc audieri parlamentare referitor la executarea Hotărârii Parlamentului privind raportul Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării  și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013 asupra evaluării modului de pregătire și desfășurare a privatizării Î.S. ”Compania Aeriană ”Air Moldova”.

Întrunit, astăzi, în ședință, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Legislativului pentru 11-12 februarie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram