/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ultima oră! Dodon lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare și o înaintează pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră

missing
11 februarie 2021, ora 12:08

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în aceste clipe că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. În cadrul unui briefing de presă, desfășurat la Parlament, Igor Dodon a mai confirmat încă o dată că nu va vota pentru Guvernul Gavrilița.

„Luând act de situația critică spre care țara este împinsă de Maia Sandu și partidul său, am luat decizia de a veni cu o propunere serioasă de premier. O vom înainta chiar astăzi președintelui. Este vorba de o persoană care este capabilă să gestioneze un guvern de tranziție, până la declanșarea alegerilor anticipate. O persoană capabilă să gestioneze criza pandemică. lansăm inițiativa de a forma o majoritate parlamentară de 51 de deputați, care va activa doar pe perioada acestui mandat de tranziție. Noi, fracțiunea PSRM, am votat pentru această candidatură. Este vorba de Mariana Durleșteanu”, a spus liderul PSRM.

În acest context, Igor Dodon a îndemnat și alți deputați să voteze pentru candidatura Marianei Durleșteanu. „Credem că soluția pe care o propunem este soluția pentru ieșirea din acest haos politic. Una care pe de o parte o să avem un Guvern funcțional, dar pe de altă parte o să avem și anticipate organizate într-un cadru de liniște”, a argumentat Igor Dodon decizia PSRM.

„Astăzi avem în Parlament o rușine politică creată de câțiva iresponsabili. Iată cu ce se ocupă președintele țării și PAS, în loc să se ocupe de problemele reale ale țării. Fac experimente pe sentimentele disperate ale oamenilor. Toate țările se ocupă de criza pandemică, nu de jocuri politice. Doar Moldova iese în evidență cu aceste improvizații cu aceste improvizații. Deja au trecut două luni de când Maia Sandu este președinte, unde e schimbarea promisă. Singura schimbare pe care o vedem este că la Președinție este un om debusolat, care nu știe ce să facă  în această funcție”, a mai adăugat Igor Dodon.

 

 

Precizăm că acum o săptămână, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat ferm că nu va vota niciun Guvern și că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în luna iunie 2021. 

„Spun ferm că în luna iunie vor fi anticipate. Poziția mea este că fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu trebuie să voteze acest Guvern. PSRM va participa la ședința parlamentului, dar PSRM, și asta este părerea mea, nu va vota acesta Guvern. Arată stupid pentru cei care l-au înaintat și nu vor să-l voteze. Acest Parlament trebuie dizolvat, iată s-a pierdut o lună. Președintele trebuia să înainteze cu o săptămâna înainte candidatul la funcția de prim-ministru. Nu sunt așa șanse ca PSRM să voteze. Puteau fi anticipatele în aprilie, dar eu consider că alegerile anticipate vor fi în luna iunie, pentru că, atâta timp cât președintele nu este deschis la discuții cu fracțiunile parlamentare, trebuie anticipate”, declara Igor Dodon în cadrul emisiunii „Polica Natașliei Morari”.

Amintim că astăzi, candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, care a fost desemnată de președinta Maia Sandu, și-a prezentat programul și echipa guvernamentală. În continuare, urmează să fie desfășurată procedura de vot.

Mariana Durleșteanu a fost ministră al finanțelor în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi (2008 – 2009) și ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie (2004 – 2008).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram