/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ultima oră! Platforma DA vrea să creeze un Guvern minoritar. Slusari: „Venim cu candidatura lui Andrei Năstase”

missing
11 februarie 2021, ora 15:15

Platforma DA își anunță disponibilitatea de crearea unui Guvern minoritar și solicită consultări urgente cu președinta Maia Sandu. Declarația a fost făcut cu puțin timp în urmă de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. 

Imediat, după anunțul lui liderul Platformei DA, președintele fracțiunii parlamentare Platforma DA, Alexandr Slusari, a declarat că îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru.

„Repetăm apelul Platformei DA către președinta Republicii Moldova și solicităm de urgență organizarea consultărilor. Mă tem că mâine va fi târziu. Deputații Platformei DA venim cu candidatura lui Andrei Năstase la funcția de prim-ministru”, a spus Alexandr Slusari.

În cadrul briefingului de presă, Andrei Năstase a spus că a avut ieri o întâlnire cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. „În seara zilei de marți, 10 februarie 2021, am avut o întrevedere cu Președinta Maia Sandu, în care am asigurat-o de votul nostru, similar cu cel al partidului din care provine premierul desemnat și că Platforma Demnitate și Adevăr militează pentru alegeri libere și corecte, și pentru instalarea unei guvernări responsabile, democratice și proeuropene în Republica Moldova, capabilă să facă oamenilor dreptate și o viață mai bună”, a adăugat acesta. 

Totodată, Andrei Năstase a menționat că „Platforma DA își anunță disponibilitatea creării și asumării unui guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Suntem conștienți că ne asumăm riscuri enorme în condiții de criză pandemică și economică. Dar, Republica Moldova are nevoie de decizii lucide și bine cântărite. Nu este loc pentru jocuri și interese de partid. Prioritățile imediate ale Republicii Moldova și ale guvernului asumat de noi sunt stoparea crizei pandemice, echilibrarea economiei și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate libere, corecte, în condiții de maximă legalitate”.

Amintim că la Parlament se desfășoară ședința în care candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavriliță, și-a prezentat echipa și programul.

Între timp, Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în aceste clipe că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Precizăm că acum o săptămână, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat ferm că nu va vota niciun Guvern și că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în luna iunie 2021. 

„Spun ferm că în luna iunie vor fi anticipate. Poziția mea este că fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu trebuie să voteze acest Guvern. PSRM va participa la ședința parlamentului, dar PSRM, și asta este părerea mea, nu va vota acesta Guvern. Arată stupid pentru cei care l-au înaintat și nu vor să-l voteze. Acest Parlament trebuie dizolvat, iată s-a pierdut o lună. Președintele trebuia să înainteze cu o săptămâna înainte candidatul la funcția de prim-ministru. Nu sunt așa șanse ca PSRM să voteze. Puteau fi anticipatele în aprilie, dar eu consider că alegerile anticipate vor fi în luna iunie, pentru că, atâta timp cât președintele nu este deschis la discuții cu fracțiunile parlamentare, trebuie anticipate”, declara Igor Dodon în cadrul emisiunii „Polica Natașliei Morari”.

La scurt timp după anunțul PSRM, deputații de la Platforma „Pentru Moldova” și „Șor” au spus că vor susține Guvernul lui Mariana Durleșteanu, care a fost înaintat de Partidul Socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram