/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 810: Lupte grele în Harkov. Vladimir Putin urmează să îl demită pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu

/DOC/ „Am depus sesizarea la CC”. Trei deputați socialiști cer verificarea constituționalității decretului prin Maia Sandu a desemnat repetat un candidat la funcția de premier 

missing
12 februarie 2021, ora 18:23

Zis și făcut. Trei deputați socialiști au depus deja o sesizare la Curtea Constituțională. Aceștia cer magistraților CC să examineze constituționalitatea decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. 

„Astăzi împreună cu colegii de fracțiune Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, am depus o sesizare la Curtea Constituțională, a scris pe Facebook socialistul Grigore Novac.

Ieri, după consultările cu fracțiunile parlamentare, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Consultările, care au început ieri la ora 17:00, au fost organizate după ce două fracțiuni parlamentare și-au înaintat candidații lor la funcția de premier.  Primul anunț a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. La scurt timp, și Platforma DA a desemnat un candidat, pe liderul formațiunii politice Andrei Năstase.

Totul de întâmpla în timp ce în plenul Legislativului era examinat programul guvernamental al Guvernului Gavrilița.

Guvernul Gavrilița a eșuat după niciun deputat nu și-a dat votul de încredere pentru programul și echipa prezentată ieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram