/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu, întâlnire cu premierul interimar și ministrul Agriculturii: „Am insistat ca ajutorul din partea României să ajungă la cât mai mulți fermieri”

missing
12 februarie 2021, ora 19:36

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut, în această seară, o întâlnire cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și ministrul Agriculturii, Ion Perju. Discuțiile s-au axat pe situația din domeniul agrar. 

„În această seară am avut o întâlnire cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, la care am discutat situația din agricultură. I-am solicitat ministrului Agriculturii să elaboreze, în consultare cu reprezentanții fermierilor, criteriile și mecanismul de repartizare a ajutorului sub formă de motorină, anunțat de România săptămâna trecută. Am insistat asupra faptului că ajutoarele trebuie să ajungă la cât mai mulți fermieri și, mai ales, că acestea trebuie să meargă către cei care au cea mai mare nevoie de ele, ajutându-i să-și salveze afacerile în aceste vremuri grele”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a mai precizat că a discutat despre și activitatea Fondului Ecologic Național și a Fondului Național de Dezvoltare Regională: „Ne-au fost semnalate mai multe încălcări, drept care am cerut realizarea unor evaluări externe cu privire la modul în care au fost alocate resursele în ultimii ani”.

„I-am mai solicitat ministrului Ion Perju să găsească soluții pentru reanimarea serviciilor de consultanță în agricultură din teritoriu, pentru ca micii fermieri să poată obține sfatul specialiștilor, și să urgenteze lansarea mecanismului de subvenționare în sectorul zootehnic, care se află în situație critică”, a mai menționat șefa statului.

Precizăm că la începutul acestei luni, Guvernul României a aprobat acordarea celor șase mii de tone de motorină gratuită agriculturilor moldoveni.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, în centrul Capitalei au fost organizate mai multe proteste, iar agricultorii au cerut să le fie soluționate problemele cu care se confruntă de o perioadă îndelungată. Fermierii spuneau că sunt la limita existenței, unii din ei au declarat că nu-și mai pot continua activitate. Atunci, atât la Parlament, cât și în fața Guvernului au fost parcate mai multe tractoare în semn de protest față de inacțiunile autorităților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram