/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ceartă între PD și Partidul Șor din cauza unui...fotoliu în Parlament. Babuc: „Nu-mi găsesc locul”. Greceanîi: „Asta-i situația la noi în Parlament”

missing
12 februarie 2021, ora 17:07

Ceartă în plenul Parlamentului din cauza unui fotoliu. După ce a fost demisă din funcția de vicepreședintă a Parlamentului, deputata PD, Monica Babuc, a rămas fără fotoliu. Asta după ce, funcția de vicepreședinte al Parlamentului a fost numit Vladimir Vitiuc, fost deputat PD care a aderat la Partidul Politic „Șor”.

Monica Babuc, deputată PD: „La ședința Biroului permanent în care a fost decisă introducerea încă a unui vicepreședinte de Parlament a domnului Vitiuc și după ce ați făcut rocada pe care ați făcut-o, iată că deputata Babuc se pomenește că nu-și poate găsi loc în plenul Parlamentului. Colegii nu eliberează locul care trebuie. Decideți dvs. sau revin la locul meu în prezidiu sau să se rezolve problema”.

Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului:În viața asta poate să se întâmple orice. Înțeleg că în zona de centru nu puteți împărți locurile? Rog președinții de fracțiuni din zona centrală, care stau în fața mea, după ședință să intrați la mine împreună cu Secretarul general al Parlamentului. Rog să-mi dați și schema cum sunt așezați deputații în sală, dacă a ajuns că eu trebuie să vă așez în sală. Fac, nu e nicio problemă”.

Marina Tauber, deputată Partidul Politic „Șor”:Ieri, domnul Diacov s-a apropiat de noi cu această întrebare. Eu cred că noi avem o perioadă ca să examinăm și să luăm decizia. Așa că nu înțeleg de ce doamna Babuc a intervenit astăzi. Cea mai mare întrebare de pe ordinea de zi a Republicii Moldova este că doamna Babuc nu are unde să stea”.

Ulterior, cearta a continuat fără microfoane chiar și după ce a început examinarea proiectelor de legi.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram