/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ „Ne pare rău de fetița bătută”. TV8 a reușit să ia legătura cu mama uneia dintre tinerele care au luat la pumni o adolescentă

missing
12 februarie 2021, ora 22:33

Mama uneia dintre tinerele, care au luat la pumni o adolescentă de 15 ani, își cere scuze și regretă comportamentul fiicei sale. Reporterul TV8 a reușit să discute cu femeia, care ne-a povestit că familia trece printr-o perioadă extrem de dificilă și, din cauza celor întâmplate, zilnic se confruntă cu zeci de mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea. Între timp, fata care a fost luată la bătaie cu pumnii și picioarele, continuă să fie internată în spital.

Acest incident a schimbat radical viața familiei uneia dintre fetele, care a participat la bătaie. Cel puțin, asta susține mama adolescentei, care a apărut în prim-plan în imaginile video publicate pe rețelele sociale. Potrivit femeii, acum, aceasta și este, practic, terorizată de mesajele oamenilor străini. Ea mai spune că nu vrea ca fiica ei să apară public în fața camerelor, dar își cere scuze în numele ei.

REACȚIA MAMEI UNEIA DINTRE FETELE, CARE AU PARTICIPAT LA BĂTAIE: „Regret ce s-a întâmplat. Situația e foarte urâtă. Ne pare rău de fetița bătută și ne cerem iertare de la familia fetei. Sunt gata să mă pun eu în genunchi și să le pup mâinile.”

Femeia nu ne-a spus, însă, dacă a discutat cu familia victimei, dar s-a plâns că se confruntă cu zeci de mesaje de ură, care îi vin pe numărul său de telefon, publicat recent pe rețelele sociale.

REACȚIA MAMEI UNEIA DINTRE FETELE, CARE AU PARTICIPAT LA BĂTAIE: „Și fata noastră se află în pericol, pe motiv că sunt amenințări în adresa noastră. La serviciu sunt umilită, primim mesaje, în timpul nopții, cu întrebarea: “Încă n-ați murit?”. Nu vreau să o îngropăm cu ură, vom lucra cu psihologi și o vom ajuta să se corecteze.”

Totodată, mama adolescentei se arată nedumerită și spune că nu înțelege de ce doar fiica ei a ajuns să fie blamată în societate, din moment ce la bătaie au participat și alte tinere, fapt care se vede din imaginile publicate.

REACȚIA MAMEI UNEIA DINTRE FETELE, CARE AU PARTICIPAT LA BĂTAIE: „Sunt uimită că apare în toată situația dată un singur personaj! Dar ceilalți unde sunt? Situația e foarte tensionată. Mă epuizez și încet… cedez…”

Între timp, fata care a fost luată la bătaie cu pumnii și picioarele, continuă să fie internată în spital în secția de traumatologie.

VITALIE CHIOSEA, PURTĂTOR DE CUVÂNT, SPITALUL PENTRU COPII „V. IGNATENCO”: Medicii continua tratamentul până în ziua de luni. Starea de sănătate este medie, satisfăcătoare.

Iar pe rețelele sociale, unii oameni au scris că bătaia s-ar fi iscat, după ce victima ar fi numit-o urât pe una dintre tinere, care mai apoi, a luat-o la pumni. Însă acest lucru nu ne-a fost confirmat de poliție, care spune că, deocamdată, nu a stabilit motivul bătăii, dar nici nu au fost audiați încă toți minorii, care au fost martorii scenei de violență.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI: „Se întreprind toate acțiunile procesual-penale în stabilirea tuturor circumstanțelor și care ar fi motivul, rolul fiecăreia dintre tinere în acest conflict”.

Între timp, și Direcția Educație din Capitală continuă să investigheze cazul, iar în licee se fac lecții educative despre consecințele violenței.

ANDREI PAVALOI, ȘEF INTERIMAR DGETS: „În toate instituțiile există deja ordine, pentru a fi întreprinse discuții cu părinții copiilor sau tutela și alte acțiuni ce țin de violență sau copiii în situații de risc”.

TEXT: Acum două zile, pe rețelele sociale a fost postat un nou video, în care tinerele agresoare dansează, fac glume, iar una dintre ele spune că nu regretă deloc ceea ce a făcut și că, dacă ar fi cazul, și-ar repeta fapta. Atunci, cazul a ajuns și în atenția deputaților. Parlamentare Maria Ciobanu a solicitat exmatricularea din liceu a fetelor bătăușe. Am telefonat astăzi la instituțiile unde acestea își fac studiile, dar nimeni nu ne-a răspuns. Și reprezentanții Ministerului Educației au evitat să ne spună, dacă pe acest caz a fost pornită o anchetă, cerând să le adresăm o solicitare de informații în scris. Până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram