/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cavcaliuc: „Am aflat din presă despre faptul că aș fi bănuit în anumite procese penale. Eu nu mă tem”

missing
15 februarie 2021, ora 15:50

Fostului șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, susține că a aflat din presă că ar fi fost bănuit într-un proces penal. Declarația a fost făcută după ce astăzi Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat că a reluat procesul penal pe numele fostului șef-adjunct la IGP pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

„Cu părere de rău, constat că justiția din Moldova se face în continuare la televizor. Am aflat din presă despre faptul că aș fi bănuit pe anumite procese penale. Este regretabil. Haosul în care este Republica Moldova nu se termină nici azi și nici mâine. Și justiția la televizor rămâne un atu în Republica Moldova”, a declarat Cavcaliuc într-o intervenție live pe Facebook.

„Eu nu mă tem. Nu am de gând să plec din țară. Voi lupta și îmi voi demonstra nevinovăția. Toate probele care arată că vinovăția acestei persoane care a comandat răfuiala cu mine  sunt salvate peste hotare. Indiferent dacă voi fi mort, societatea și comunitatea internațională va afla cine se a comandat această răfuială”, a adăugat acesta.

Procuratura Generală precizat în comunicat că neregulile au fost constatate de Procuratura Generală în cadrul verificărilor, cu titlu de control ierarhic superior, a proceselor penale pornite în baza sesizărilor depuse anterior la Procuratura Anticorupție și CNA, inclusiv de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, ex-șeful IGP.

„SPIA ar fi stabilit o serie de încălcări pretins abuzive ale șefului-adjunct al IGP, care în cursul anului 2015, ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, acordat grade speciale și concedii, fără a avea împuterniciri în acest sens, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari”, se mai menționa.

Chiar dacă ulterior, angajații MAI au fost repuși în drepturi prin deciziile irevocabile ale instanțelor de judecată, fiecare fiind despăgubit cu sute de mii de lei, iar caracterul ilegal al acțiunilor șefului-adjunct al IGP a fost confirmat, Procuratura Anticorupție a refuzat, în intervalul anilor 2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele.

Stabilind erori de drept și de fapt în soluțiile date anterior de procurorii anticorupție, Procuratura Generală anunță că a dispus reluarea investigațiilor pe aceste cazuri în scopul înlăturării omisiunilor admise, administrarea materialului probator corespunzător pentru o apreciere juridică obiectivă și adoptarea unor soluții legale și întemeiate pe fiecare caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram