Responsabilii de la Regia Autosalubritate au la dispoziție două zile pentru a prezenta un plan de intervenție pentru reducerea câinilor vagabonzi din municipiul Chișinău. Solicitarea a fost făcută de către primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei de luni, 15 februarie.

„Solicit ca până la data de 17 februarie, Regia Autosalubritate să prezinte un plan de lichidare a numărului câinilor vagabonzi. Sănătatea publică trebuie să fie mai presus decât interesele asociațiilor pentru protecția animalelor”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a solicitat responsabililor instituțiilor de protecția ordinii publice să verifice veridicitatea informațiilor referitoare la aducerea câinilor pe teritoriul municipiului din localități limitrofe capitalei.

„Au apărut informații precum că mai mulți câini sunt aduși din localitățile din prijma municipiului, din raioanele aferente. Vă rog să verificați această informație, iar dacă vor fi veridice Poliția să ia măsuri”, a specificat Ceban.

Săptămâna trecută, în sectorul Ciocana doi copii s-au ales cu răni și haine rupte după ce au fost atacați de câțiva câini vagabonzi, în timp ce se întorceau acasă de la școală.

Potrivit autorităților, pe străzile din Chișinău sunt circa 5000 de câini fără adăpost.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!